Op avontuur door Europa...

22 juli 2016 was het dan eindelijk zover: 10 weken op roadtrip door Europa met ons blauwe busje. Camper ingepakt, kaart van Europa mee en gaan met die banaan. We hadden een grof plan: Normandië, Bretagne, Portugal, Spanje en misschien Italië en/of Kroatië? Het plan was om geen plan te hebben en te kijken wat er zoal op ons pad zou komen en vooral te doen waar we zin in hadden.

Onze eerste stop was in Normandië. Een mooi gebied waar we hebben gefietst naar verschillende dorpen in de omgeving. Het oorlogsverleden staat centraal in dit gebied en er zijn dan ook verschillende musea en plekken te bezoeken. Al met al vonden we het vrij toeristisch en hadden het na 2 nachten wel gezien. Maar een prima plek om even weer vertrouwd te raken met het kamperen en het 'wonen' in ons bussie.

We zijn doorgereden naar Bretagne. Hier zijn we terecht gekomen op een super toffe camping. In de duinen, steenworp afstand van het strand, spotgoedkoop en geen campingcamping. 

Geen geregisseerde plekken en onzinnige faciliteiten die je toch niet gebruikt, maar gewoon simpel: staan waar je wilt, douche en wc aanwezig. PRIMA! Op deze camping hebben we dan ook de eerste andere toffe campers gesignaleerd. Een jong gezin in een oude peugeot camper.... Daar begon het fantaseren over een imperium aan campers om te verhuren, maarrr we beginnen maar eerst met ons blauwe busje:)

(Mocht je ook naar deze camping willen? We kunnen je het adres van deze camping zo geven!)

 

We zijn na een stop van een kleine week in Normandië en Bretagne richting Mimizan gereden voor een surfweek. Tijd voor wat meer actie! Ik (Marleen) had al eens eerder surflessen gevolgd op deze plek: Puravida lodge. Wat een fijne plek is dit! Echt een aanrader! Naast de surflessen is er dagelijks een uitgebreid ontbijt, avondeten, een te relaxte tuin met zwembad om te ontspannen. Met een groep van zo'n 20 andere mensen hebben we 6 dagen les gehad. Naast het samen op reis zijn is het spreken en ontmoeten van andere (soms bijzondere) mensen een verrijking van het reizen vinden wij. We hebben heel wat bijzondere en (te) gekke mensen ontmoet. 

 

 

 

Na een week was het tijd om te vertrekken. We zijn richting San Sebastian gereden, een stad net over de grens bij Spanje. Sfeervolle, mooie stad aan het strand. Eigenlijk net Barcelona, maar dan een stuk rustiger en kleiner... Leuke hippe koffietentjes (ik hou ervan), smalle straatjes met een overvloed aan tapasbarretjes... Als je in de buurt bent is deze stad zeker aan te raden.

Na San Sebastian zijn we noord-west Spanje verder gaan ontdekken. We hebben een week rondgereden in deze streek, veel gewandeld in de bergen, leuke dorpjes bezocht, lekker gegeten (spotgoedkoop hier, jaja we blijven Hollanders...)

In deze streek hebben we veel wild gekampeerd en dat is superleuk om te doen. Je staat op de gaafste plekken, met het mooiste uitzicht, gratis en voor niets...

 

 

 

Na een dikke week zijn we in Portugal aangekomen. We hadden zin in iets meer luxe en hebben een camping gezocht op internet. Persoonlijk houden we van kleinschalige campings die net even anders zijn. We zijn terecht gekomen op een erg mooie camping van Nederlanders. De rit ernaar toe was een ervaring opzicht. Via een smal en lang zandpad (deze weg is vast niet goed?!) kwamen we op de camping aan. Een hangmatje, een buitenkeuken welke je deelde met de anderen op de camping, een mooi terras met uitzicht op de wijngaarden... Superplek! 

We zijn ongeveer 2 weken in Portugal geweest. Hiken in de bergen, steden bezoeken, relaxen, surfen,..

Geweldig land!

Ook hier hebben we regelmatig wild gekampeerd op de gaafste plekken. 

 

 

 

We zijn via Zuid Spanje, wat overigens weer een heel ander landschap heeft, via de kust richting Barcelona gereden.  Hier hebben we zo'n 2 weken over gedaan. Vanuit Barcelona zijn we met de boot naar Ibiza geweest. Ibiza heeft ons erg verrast. Blauw water, mooie natuur, toffe baaitjes.
Met een scooter hebben we het eiland verkend en genoten van alles wat Ibiza te bieden heeft.

 

 

 

Na 5 dagen op Ibiza met de boot terug naar Barcelona. We zijn naar de Pyreneeën gereden en daar een tijdje gebleven.

In een leuk dorpje waar we wederom gratis konden staan, zelfs met een toiletgebouw. De Pyreneeën is een geweldig gebied om te wandelen. Pittige tochten, gave uitzichten...

 

 

 

Via Frankrijk zijn we weer richting het noorden gegaan. Met gemengde gevoelens want richting het noorden rijden betekend weer richting huis... AHHH nee niet nu al?!

In Frankrijk was het helaas slechtweer en voor we het wisten waren we al bij België in de buurt. Na een nacht in België hebben we onze geweldige roadtrip afgesloten in kijkduin en callantsoog. Hier hebben we nog even genoten van de kust. En het casino, want wie weet winnen we de jackpot en kunnen we er een busje bij kopen... Maar helaas, wel €50,- winst gemaakt, dus het begin van een nieuw busje is er... ;)

 

Dit was in een notendop ons avontuur...

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en kan je ook niet wachten om met het blauwe busje op pad te gaan!