Gastblog voor glamping.nl

Voor de website glamping.nl mocht ik vertellen over mijn glampeer ervaringen. Klik hier om de blog te lezen.

0 Berichten

Gastblog reismuts

Voor de reisblog www.reismuts.nl mocht ik een blog schrijven. Klik hier om de blog te lezen.

0 Berichten

Tips voor een te gekke roadtrip

Voor de leuke website: www.renskeontdektdewereld.nl mocht ik een blog schrijven.

Klik hier om de blog te lezen! 

 

 

Op avontuur door Europa...

22 juli 2016 was het dan eindelijk zover: 10 weken op roadtrip door Europa met ons blauwe busje. Camper ingepakt, kaart van Europa mee en gaan met die banaan. We hadden een grof plan: Normandië, Bretagne, Portugal, Spanje en misschien Italië en/of Kroatië? Het plan was om geen plan te hebben en te kijken wat er zoal op ons pad zou komen en vooral te doen waar we zin in hadden.

Onze eerste stop was in Normandië. Een mooi gebied waar we hebben gefietst naar verschillende dorpen in de omgeving. Het oorlogsverleden staat centraal in dit gebied en er zijn dan ook verschillende musea en plekken te bezoeken. Al met al vonden we het vrij toeristisch en hadden het na 2 nachten wel gezien. Maar een prima plek om even weer vertrouwd te raken met het kamperen en het 'wonen' in ons bussie.

We zijn doorgereden naar Bretagne. Hier zijn we terecht gekomen op een super toffe camping. In de duinen, steenworp afstand van het strand, spotgoedkoop en geen campingcamping. 

Geen geregisseerde plekken en onzinnige faciliteiten die je toch niet gebruikt, maar gewoon simpel: staan waar je wilt, douche en wc aanwezig. PRIMA! Op deze camping hebben we dan ook de eerste andere toffe campers gesignaleerd. Een jong gezin in een oude peugeot camper.... Daar begon het fantaseren over een imperium aan campers om te verhuren, maarrr we beginnen maar eerst met ons blauwe busje:)

(Mocht je ook naar deze camping willen? We kunnen je het adres van deze camping zo geven!)

 

We zijn na een stop van een kleine week in Normandië en Bretagne richting Mimizan gereden voor een surfweek. Tijd voor wat meer actie! Ik (Marleen) had al eens eerder surflessen gevolgd op deze plek: Puravida lodge. Wat een fijne plek is dit! Echt een aanrader! Naast de surflessen is er dagelijks een uitgebreid ontbijt, avondeten, een te relaxte tuin met zwembad om te ontspannen. Met een groep van zo'n 20 andere mensen hebben we 6 dagen les gehad. Naast het samen op reis zijn is het spreken en ontmoeten van andere (soms bijzondere) mensen een verrijking van het reizen vinden wij. We hebben heel wat bijzondere en (te) gekke mensen ontmoet. 

 

 

meer lezen