Geschiedenis van het blauwe busje


Even kort voorstellen: wij zijn Niek en Marleen. Begin 30 en gek op vw busjes.

Na vier weken rondtrekken in een groene camper door Frankrijk in 2014 waren we verkocht... Ik (Marleen) sloeg gelijk aan het dromen: Zo'n busje wil ik ook! (Niet wetende wat ik me aan zou halen...)
Een week nadat we thuis waren zagen we er eentje op marktplaats staan. Zullen we voor de grap eens gaan kijken? Waarom ook niet, kijken kost ten slotte niets.
We kwamen diezelfde dag thuis met een blauw busje...
Een erg aardige meneer met een hart voor VW busjes was blij dat wij hem van hem over wilden nemen, juist omdat we hem op gingen knappen. De motor was prima in orde. De bus was donkerblauw, zonder interieur en met veel roest. Heel veel roest... Maar dat wisten we toen nog niet.
Na vele uurtjes schuren, lassen, plamuren en weer schuren begon eindelijk het opbouwen van de camper. Een nieuw interieur, nieuwe stoelen, nieuwe deuren, nieuwe gordijnen (dankzij zuslief), nieuw tentdoek... Eigenlijk is van binnen bijna alles nieuw. Tot het spiegeltje in het zonneklepje aan toe....
Als één van de laatste en leukste dingen hebben we de camper laten spuiten. Over de kleur waren we het snel eens, hij moest blauw worden... Neptune blue is het geworden. Met hulp van Stefan (HELD) is dit erg goed gelukt!

Wat een klus was het...

Op 21 augustus 2015 zijn we er voor het eerst mee op pad geweest. Lowlands... Tot 5 minuten voor vertrek zijn we er nog mee bezig geweest. HULDE aan de vele hulpen en aan mijn moedertje voor de vele broodjes knakworst tussen het klussen door.